szerző:
MTI

Az Olaszország-Csehország világbajnoki labdarúgó-mérkőzés után a szurkolók többsége St. Pauli, azaz Hamburg híres-hírhedt vigalmi negyede felé vette az irányt.

A 2-0-ás olasz győzelmet hozott találkozó után a drukkerekkényelmesen átérhettek a piros lámpás kerület határában, a St. Pauli csapatának stadionjának tövében kialakított szurkolói központba, azaz a Fan Festre, ahol a brazilok 21 órás meccsét nézték meg. Persze nemcsak futballal várták a szervezők az érdeklődőket, ugyanis a vb-n résztvevő valamennyi országnak felállítottak egy sátrat, amelyekben az adott ország nemzeti életeiből kaphattak ízelítőt az éhes nézők. Volt minden, mi szem-szájnak ingere: az ecuadori fekete
rizstől kezdve a togói kókuszos csirkeapróig mindent ki lehetett próbálni.

Akiket nem kötött le a mérkőzés - mint például a továbbjutásukat ünneplő olaszokat - akár táncolhattak is az egyik sátorban üvöltő zenére, valamint boldogságukban a levegőbe repülhettek a helyszínen lévő katapultgép segítségével.
   
A mérkőzések befejeztével sem ért véget a fesztivál, amely St. Pauli híres, több kilométer hosszú utcáján, a Reeperbahnon folytatódott. Érdekes, hogy a Fan Festet és a vigalmi negyedet elválasztó út neve: Budapester Strasse. St. Pauliban csütörtök éjszaka együtt ünnepelték a továbbjutást olaszok, ghánaiak és persze németek, míg a több ezer cseh és néhány száz horvát fanatikus italba, elsősorban sörbe fojtotta bánatát, majd a megfelelő mennyiség elfogyasztása után ők is táncra perdültek. A mulatozás hajnalig tartott, akinek pedig nem volt elég, a halpiac mellett található szórakozóhelyen akár délutánig
folytathatta a bulit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Foci-Eb

Vb-2006: távozik az iráni kapitány

Távozik posztjáról Branko Ivankovic, a németországi világbajnokságon a csoportkör után kiesett iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI Világ

Vb-2006: Ghána nyolcaddöntős

A ghánai válogatott 2-1-re legyőzte az Egyesült Államokat az E csoport zárófordulójában, ezzel bejutott a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

MTI Foci-Eb

VB-2006: Portugália és Mexikó továbbjutó

Portugália 2-1-re legyőzte Mexikó együttesét, s ezzel megnyerte a németországi labdarúgó-világbajnokság D csoportját, amelyből veresége ellenére a közép-amerikai együttes jutott tovább másodikként, miután Angola 1-1-es döntetlent játszott Iránnal.

MTI Világ

Vb-2006: kikaptak és kiestek a csehek

Olaszország 2-0-ra legyőzte Csehországot a németországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának utolsó fordulójában, így Karel Brückner együttese meglepetésre búcsúzott a tornától.