szerző:
MTI

Az Olaszország-Csehország világbajnoki labdarúgó-mérkőzés után a szurkolók többsége St. Pauli, azaz Hamburg híres-hírhedt vigalmi negyede felé vette az irányt.

A 2-0-ás olasz győzelmet hozott találkozó után a drukkerekkényelmesen átérhettek a piros lámpás kerület határában, a St. Pauli csapatának stadionjának tövében kialakított szurkolói központba, azaz a Fan Festre, ahol a brazilok 21 órás meccsét nézték meg. Persze nemcsak futballal várták a szervezők az érdeklődőket, ugyanis a vb-n résztvevő valamennyi országnak felállítottak egy sátrat, amelyekben az adott ország nemzeti életeiből kaphattak ízelítőt az éhes nézők. Volt minden, mi szem-szájnak ingere: az ecuadori fekete
rizstől kezdve a togói kókuszos csirkeapróig mindent ki lehetett próbálni.

Akiket nem kötött le a mérkőzés - mint például a továbbjutásukat ünneplő olaszokat - akár táncolhattak is az egyik sátorban üvöltő zenére, valamint boldogságukban a levegőbe repülhettek a helyszínen lévő katapultgép segítségével.
   
A mérkőzések befejeztével sem ért véget a fesztivál, amely St. Pauli híres, több kilométer hosszú utcáján, a Reeperbahnon folytatódott. Érdekes, hogy a Fan Festet és a vigalmi negyedet elválasztó út neve: Budapester Strasse. St. Pauliban csütörtök éjszaka együtt ünnepelték a továbbjutást olaszok, ghánaiak és persze németek, míg a több ezer cseh és néhány száz horvát fanatikus italba, elsősorban sörbe fojtotta bánatát, majd a megfelelő mennyiség elfogyasztása után ők is táncra perdültek. A mulatozás hajnalig tartott, akinek pedig nem volt elég, a halpiac mellett található szórakozóhelyen akár délutánig
folytathatta a bulit.
MTI Foci-Eb

Vb-2006: távozik az iráni kapitány

Távozik posztjáról Branko Ivankovic, a németországi világbajnokságon a csoportkör után kiesett iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI Világ

Vb-2006: Ghána nyolcaddöntős

A ghánai válogatott 2-1-re legyőzte az Egyesült Államokat az E csoport zárófordulójában, ezzel bejutott a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

MTI Foci-Eb

VB-2006: Portugália és Mexikó továbbjutó

Portugália 2-1-re legyőzte Mexikó együttesét, s ezzel megnyerte a németországi labdarúgó-világbajnokság D csoportját, amelyből veresége ellenére a közép-amerikai együttes jutott tovább másodikként, miután Angola 1-1-es döntetlent játszott Iránnal.

MTI Világ

Vb-2006: kikaptak és kiestek a csehek

Olaszország 2-0-ra legyőzte Csehországot a németországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának utolsó fordulójában, így Karel Brückner együttese meglepetésre búcsúzott a tornától.