szerző:
MTI

Angela Merkel német kancellár (CDU) a legbefolyásosabb asszony a világon, annak ellenére, hogy eddig még soha nem is szerepelt az első száz között - állapította meg a Forbes magazin helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban közzétett listáján.

A második helyen Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, a harmadikon pedig Vu Ji kínai alelnök asszony szerepel.

Merkel mellett még további három asszony került fel első ízben a "százak listájára": Michelle Bachelet chilei elnök asszony (17.), Ellen Johnson-Sirleaf libériai elnöknő (51.) és Han Mjung Szuk délkorai miniszterelnöknő (68.).

Marina Berlusconi, a volt olasz miniszterelnök 40 éves lánya - megelőzve Laura Busht, az amerikai First Ladyt - a 42. helyet foglalja el a listán. Marina évi 4,1 milliárd euró hozamot biztosító üzletlánc menedzsere és Olaszország egyik leggazdagabb asszonya.

Harmadik alkalommal történt meg, hogy a Forbes magazin egyáltalában listát közölt a világ legbefolyásosabb asszonyairól. Azelőtt csak férfiaknak tartotta fenn ezt a megtiszteltetést.

MTI Világ

Merkel segítségét kéri Hodorkovszkij

Mihail Hodorkovszkij, az orosz Távol-Keleten bebörtönzött egykori olajmágnás ügyvédje Angela Merkel német kancellár közbenjárását kérte védence érdekében.

MTI Világ

Veszélyben volt Merkel és Chirac élete?

Egy belga újságírónak fegyverekkel - egy pisztollyal, illetve robbanóanyaggal - sikerült Jacques Chirac francia elnök és Angela Merkel német kancellár közelébe jutnia a múlt heti brüsszeli EU-csúcs idején.