szerző:
MTI

Elhunyt Oriana Fallaci világhírű olasz író, újságíró. Hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. 77 éves korában, egy firenzei kórházban érte a halál - jelentette az olasz média.

Tudósításai a világ legnagyobb példányszámú lapjaiban jelentek meg, a The Times, a Life és a The New York Times hasábjain. Az 1968 évi mexikói zavargások során puskagolyó sebesítette meg. A vietnami háborúban amerikai harci repülőgépek bevetésein vett részt. Oriana Fallaci nemzetközi médiasztár volt, még mielőtt a "médiasztár" fogalom megszületett volna.
MTI Világ

Berlusconiék Oriana Fallacit akarják a szenátusba

A kormányzó olasz Forza Italia párt képviselői szívesen látnák Oriana Fallaci újságírónőt az áprilisi olaszországi parlamenti választásokra készülő szervezet szenátusi jelöltlistáján - jelentette a szombati olasz sajtó.

hvg.hu Világ

Bíróság elé állítják Oriana Fallacit

Az iszlám vallás megsértése miatt bíróság elé állítják Olaszországban Oriana Fallaci újságíró-írónőt. A pert egy olyan olasz muszlim vezető kezdeményezte, aki korábban Fallaci eliminálására buzdított.

MTI Világ

Oriana Fallaci: "Az iszlám gyűlöl bennünket"

Újabb nagyszabású támadást indított az iszlám ellen Oriana Fallaci New Yorkban élő olasz írónő, sztárújságíró, akinek cikke a Corriere della Seraban jelent meg két oldalon.