szerző:
MTI

Csaknem százezren (köztük világsztárok és politikusok) vettek búcsút a szombat délutáni temetési gyászszertartásig a modenai katedrálisban felravatalozott Luciano Pavarotti olasz operaénekestől, aki csütörtök hajnalban hunyt el szülővárosában, 71 éves korában.

A végső búcsú a nagy tenortól szombaton kora délután kezdődött, amikor még ezrek voltak a templom előtti téren, de a katedrálisban csak 800 meghívott vendég lehetett jelen.

A Benito Cocchi modenai érsek által tartott gyászszertartáson – amelyet több tv is egyenesben közvetített – ott volt többek között Romano Prodi olasz kormányfő, Francesco Rutelli kultuszminiszter, Ján Figel, az Európai Bizottság oktatási és kulturális biztosa, Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, Bono, az U2 együttes szólistája, akárcsak Zucchero, Tony Renis, Caterina Caselli, Jovanotti, Franco Zeffirelli, Gianni Morandi, Carla Fracci, Milly Carlucci.

Az utolsó búcsú zenei részében Andrea Bocceli olasz énekes, Raina Kabaiwanska bolgár szoprán és Andrea Griminelli fuvolaművész vállalt szerepet, továbbá az a Rossini kórus, amelyben egykor pályafutását kezdte a híres olasz tenor. Pavarottit családi kriptában temetik el Montale Rangone temetőben, Modena közelében.

MTI Shake

Kórházban kezelik Pavarottit

Luciano Pavarottit szerda este beszállították a modenai kórházba. Az északolasz városban élő 71 esztendős operaénekest megfigyelés alatt tartják - közölték a klinika illetékesei, arról azonban nem nyilatkoztak, hogy miért van szükség a kórházi ápolásra.

MTI Világ

Elhunyt Luciano Pavarotti

Csütörtökre virradóra, 71 éves korában elhunyt Luciano Pavarotti, minden idők egyik legsikeresebb és legcsodáltabb operaénekese, három évtizeden át a tenorok királya.

MTI Világ

Hasnyálmirigyrákkal operálták meg Pavarottit

Rosszindulatú daganatot távolítottak el az orvosok a 70 éves Luciano Pavarotti hasnyálmirigyéből - jelentette be a világhírű olasz tenor szóvivője. Az operaénekes az idei évre kitűzött összes fellépését lemondta.