szerző:
MTI

Százéves lett Nagy-Britannia leghíresebb ikerpárja január 1-jén. Hosszú életük során ötször cserélődött uralkodójuk.

A két hölgy Manchesterben született 1908 első napján, az orvos még lovon vágtatott hozzájuk anyjuk vajúdásakor. Mindketten férjhez mentek, de már mindketten megözvegyültek, és újra együtt élnek.

Betty Richards először tanárnő lett, azután átnyergelt méhésznek. Két gyermeke, két unokája és két dédunokája van. Nővére, Jenny Pelmore titkárnőként dolgozott, később pedig a festészetbe temetkezett bele. Életüknek - visszapillantásuk szerint – csupán egyetlen borzalmas szakasza volt: a „legutóbbi” világháború.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

CSEH SZÁZÉVESEK

Egy év alatt közel 50 százalékkal 778 főre emelkedett a 10 milliós lakosú Csehországban azoknak a nyugdíjasoknak a...

MTI Itthon

Százéves Veszprém megyei nénit köszöntött a pápa

XVI. Benedek pápai is üdvözölte levélben a Veszprém megyei Nyárád községben élő Mészáros Pálné Herbent Emerenciát, aki december 22-én ünnepelte 100. születésnapját - tájékoztatott a község alpolgármestere.

MTI Tech

Hogyan legyünk százévesek?

A tudósok szerint már nem kell sok idő ahhoz, hogy akár száz évig is élhessenek az emberek: például Németországban legalább öt kutatócsoport foglalkozik azzal, hogy megtalálja az úgynevezett matuzsálem gént.