szerző:
MTI

Óvadék ellenében szabadon engedik vizsgálati fogságából Vaszilij Alekszanjant, az egykori Jukosz (Yukos) olajkonszern halálosan beteg volt alelnökét.

Így döntött hétfőn a moszkvai városi bíróság azzal, hogy amint az 50 millió rubelben (mintegy 350 millió forintban) megállapított óvadék megérkezik a bíróság letéti számlájára, Alekszanjant szabadlábra kell helyezni.
    
Alekszanjan közel három éve van vizsgálati fogságban, s noha AIDS-ben és nyirokmirigyrákban szenved, csak az általános kül- és belföldi tiltakozás nyomására engedték kórházba szállítani tavaly.

MTI Gazdaság

Hodorkovszkij volt Jukosz-elnök újra büntetőzárkába került

Mihail Hodorkovszkij 12 napra újra büntetőzárkába került a csitai fogházban, ezúttal azért, mert az Esquire című folyóirat lehozta Borisz Akunyin íróval folytatott levelezését - közölték Oroszország egykor egyik leggazdagabb emberének ügyvédei csütörtökön.

MTI Világ

A kórházban is láncra verve a volt Jukosz-alelnök

Vaszilij Alekszanjant, a szétdarabolt Jukosz (Yukos) olajcég halálosan beteg volt alelnökét a 60. számú moszkvai kórházban kezelik, ahol eltekintve egy börtönőr állandó jelenlététől egyedül van egy rácsos ablakú, kamerákkal felszerelt kórteremben, az ágyhoz láncolva tartják, és ajtaja előtt is őr áll - mondták el a férfi ügyvédei hétfőn újságíróknak.