szerző:
MTI

Fegyvertelen ellenőröket szállító páncélozott szállító harcjárműre lőttek szerdán Grúzia területén, a Kaukázuson túli ország szakadár tartományának, Dél-Oszétiának a közelében.

Az ügyben érintett Európai Biztonság és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szóvivője közölte, hogy egyik EBESZ-ellenőr sem sebesült meg az incidensben. Sota Utiasvili, a grúz belügyminisztérium szóvivője elmondta: tízszer lőttek a járműre a Gori környékén lévő Kviti falunál. Augusztusban Dél-Oszétia (és Abházia) miatt tört ki a grúz-orosz fegyveres konfliktus. A rövid háború befejezése óta is feszült a légkör a határvidéken.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Grúzia kész a kapcsolatfelvételre Oroszországgal

A grúz kormány lehetségesnek tartja, hogy helyreálljanak a kaukázusi konfliktus miatt megszakadt grúz-orosz diplomáciai kapcsolatok - mondta hétfőn az új grúz külügyminiszter egy orosz lapnak.

MTI Világ

Leváltották a grúz miniszterelnököt

Miheil Szaakasvili grúz elnök leváltotta hétfőn Vladimer (Lado) Gurgenidze kormányfőt. Döntését maga az elnök jelentette be, de a hír már korábban kiszivárogott.

Hét nap

Lövések a grúz határon

A grúz és a lengyel elnök azzal vádolja a Dél-Oszétiában állomásozó orosz katonákat, hogy rájuk lőttek a múlt vasárnap.