szerző:
MTI

Nem tartja a legfontosabb megoldandó kérdésnek az izraeli-palesztin konfliktust Avigdor Lieberman, a Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) nevű szélsőjobboldali párt vezetője.

"Az izraeli-palesztin konfliktus nem elsőrendű" - jelentette ki Lieberman csütörtökön Jeruzsálemben a legfőbb amerikai zsidó szervezetetek küldötteivel találkozva.
   
A február 10-i előre hozott parlamenti választásokon harmadik helyen végzett Jiszráél Béténu vezetője úgy vélte, tévedés ezt a konfliktust a megszálláshoz vagy telepek építéséhez kötni, mivel Izraelnek már 1967. júniusa (Gáza és Ciszjordánia izraeli megszállása) előtt is szembe kellett néznie a palesztin terrorizmussal.
   
"Ha az arabok palesztin államot akartak volna, 1948 (Izrael állam létrehozása) és 1967 között lett volna rá lehetőségük" - tette hozzá. Lieberman hangsúlyozta, hogy "Irán jelenti a legnagyobb veszélyt, mert folytatja nukleáris programját és segédjei, a Hamász és Hezbollah közbeiktatásával cselekszik".

MTI Világ

Korrupcióval gyanúsítják az izraeli királycsinálót

Korrupció gyanújába keveredett Avigdor Lieberman, a szélsőjobboldali Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) párt vezetője, a rendőrség a következő hetekben kihallgatja a politikust - értesült az izraeli katonai rádió.