szerző:
MTI

Nem tartja a legfontosabb megoldandó kérdésnek az izraeli-palesztin konfliktust Avigdor Lieberman, a Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) nevű szélsőjobboldali párt vezetője.

"Az izraeli-palesztin konfliktus nem elsőrendű" - jelentette ki Lieberman csütörtökön Jeruzsálemben a legfőbb amerikai zsidó szervezetetek küldötteivel találkozva.
   
A február 10-i előre hozott parlamenti választásokon harmadik helyen végzett Jiszráél Béténu vezetője úgy vélte, tévedés ezt a konfliktust a megszálláshoz vagy telepek építéséhez kötni, mivel Izraelnek már 1967. júniusa (Gáza és Ciszjordánia izraeli megszállása) előtt is szembe kellett néznie a palesztin terrorizmussal.
   
"Ha az arabok palesztin államot akartak volna, 1948 (Izrael állam létrehozása) és 1967 között lett volna rá lehetőségük" - tette hozzá. Lieberman hangsúlyozta, hogy "Irán jelenti a legnagyobb veszélyt, mert folytatja nukleáris programját és segédjei, a Hamász és Hezbollah közbeiktatásával cselekszik".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Korrupcióval gyanúsítják az izraeli királycsinálót

Korrupció gyanújába keveredett Avigdor Lieberman, a szélsőjobboldali Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) párt vezetője, a rendőrség a következő hetekben kihallgatja a politikust - értesült az izraeli katonai rádió.