szerző:
MTI

Az Exxon Valdez tankhajó 1989-es baleseténél is súlyosabb olajkatasztrófa van kialakulóban a Mexikói-öbölben – idézett szakértőket vasárnapi tudósításában a CBS News hírcsatorna.

Az Exxon Valdezből 11 millió gallon olaj ömlött a tengerbe Alaszka partjainál. A Mexikói-öbölben a British Petroleum által működtetett olajplatform április 22-i elsüllyedése óta nem sikerült megfékezni a szivárgást, a nyersolaj továbbra is akadálytalanul ömlik a tengerbe, becslések szerint naponta 210 ezer gallon (795 ezer liter). Vasárnapig 2 millió gallon olaj ömölhetett a vízbe.

Elképzelhető, hogy a madarak tömegével fognak elpusztulni; egy környezetvédő „megakatasztrófát” emlegetett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!