Deportálták az észak-koreai pénzreform kivégzett atyjának rokonait

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Észak-Korea; kivégzés; pénzreform; Pak Nam Git;

Észak-Koreában börtönbe vetették több korábban kivégzett tisztségviselő több mint harminc családtagját - jelentette kedden egy dél-koreai segélyszervezet.

A bírósági tárgyalás nélküli deportálás a balul sikerült tavalyi pénzreformért felelősnek kikiáltott Pak Nam Gi és több más gazdasági szakember 34 hozzátartozóját sújtja. A dél-koreai szervezet máshonnan meg nem erősített közlése szerint június 14-én éjszaka hurcolták el őket, és egy Észak-Korea északi részén lévő börtöntáborba kerültek.

Pak Nam Git, a Koreai Munkapárt volt pénzügyi és tervezési osztályvezetőjét, a pénzreform atyját egy másik gazdasági szakemberrel együtt áprilisban végezték ki. Őket tették felelőssé azért, hogy a koreai pénz, a von tavalyi, a feketekereskedelem letörésének szándékával végrehajtott, 1:100 arányú denominálása nyomán megbénult a piacok áruellátása, az árak az egekbe szöktek, áruhiány keletkezett, és zavargások törtek ki, amelyek miatt tavaly év végén tizenkét embert kivégeztek.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X