szerző:
MTI

Irán megtámadása Izrael pusztulásához vezetne - figyelmeztetett vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

"Minden Irán elleni cselekmény a cionista entitás pusztulásához vezetne" - hangoztatta Ahmadinezsád dohai látogatása során, a katari emírrel, Hamad bin Kalifa ász-Száni sejkkel tartott sajtótájékoztatón. Izrael, a közel-keleti térség egyetlen állítólagos atomhatalma a múltban nem zárt ki katonai csapást Irán ellen, hogy megakadályozza a perzsa állam atomfegyverhez jutását, holott Teherán erélyesen cáfolja, hogy ilyen szándékai lennének.

Ahmadinezsád arról beszélt Dohában, hogy Izrael és az Egyesült Államok megtámadna bármilyen térségbeli országot, ha erre képes lenne, most azonban ezt nem tudja megtenni. Ahmadinezsád szerint az Irán elleni háborúval kapcsolatos nyilatkozatokkal a Nyugat csupán nyomás próbál gyakorolni Teheránra. "Nem lesz háború Irán ellen. Lélektani hadviselés lehetséges" - mondta Ahmadinezsád, s hozzátette, hogy Irán képes kemény választ adni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Irán bebiztosítja magát

Irán kivonta az európai bankoknál elhelyezett eszközeit, hogy elkerülje az iszlám köztársaságot sújtó nemzetközi szankciókat - közölte pénteken az iráni jegybank vezetője.

MTI Világ

Irán egy-két atombombához elegendő uránkészlettel rendelkezik

Irán egy-két atombomba gyártásához elegendő alacsonyan dúsított uránkészlettel rendelkezik, ám ha csak ekkora készlete van, akkor nincs sok értelme, hogy a birtokában lévő hasadóanyagot már most tovább dúsítsa - mondta el a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egykori magas rangú tisztviselője.