Az EU sürgeti Iránt, hogy válaszoljon a tárgyalási ajánlatra

2010. október 22., péntek, 20:16 • Utolsó frissítés: 2010. október 22., péntek, 20:17
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Az Európai Unió pénteken sürgette Iránt, hogy a következő napokban adjon választ ajánlatára a perzsa ország nukleáris programjával foglalkozó párbeszéd újrafelvételéről.

Az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton a múlt héten javasolta, hogy Teherán és az EU tárgyalóküldöttsége november közepén folytasson háromnapos tárgyalássorozatot a témáról.

A médián keresztül Irán ugyan jelezte, hogy üdvözli az uniós kezdeményezést, de hivatalosan még nem adott rá választ - mondta el az uniós "külügyminiszter" szóvivője Brüsszelben. Hozzátette, Ashton arra vár, hogy a másik fél hivatalosan és pozitívan reagáljon, és el tudja kezdeni a találkozó szervezését. A főképviselő ezért pénteken újabb levelet intézett az iráni hatóságokhoz.

Ebben jelezte azt is, hogy rajta kívül a Teheránnal tárgyaló nagyhatalmak (Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia) képviselői is jelen lennének a november 15-én kezdődő egyeztetésen. Teherán azt állítja, hogy urándúsító programja kizárólag békés célokat szolgál. Nyugaton viszont tartja magát a gyanú, hogy a program keretében atomfegyver-fejlesztés is folyik. Tavaly október óta nem tartottak ilyen magas szintű megbeszélést Irán és a nyugati hatalmak között.

3 HOZZÁSZÓLÁS
2011. november 22., 08:18 b.a.

a zsidó emberekkel semi bajom sincs a cionistákkal annál inkább csak pénz, hatalom .Ez számít még saját népe igényeit se veszik figyelembe. a zsidó állam fele
nemakar háborut de van akik nem ismernek határokat nem tudom mi lennne az elég nekik

2010. október 22., 22:35 Ejnye

Értse meg mindenki: Izraelnek, USA-nak jár az atomfegyver, valamint mindenki másnak, aki elég erős ahhoz, hogy szembemenjen az USA által irányított ellenőrző szervezetekkel! Ha Irán elég erős, akkor lesz atomfegyvere. Ahogyan Pakisztánnak és Indiának is "lett", mégse lettek lerohanva. Nem beszélve Észak-Koreáról. Iránnak "pechje" van, túl közel van Izraelhez.

2010. október 22., 21:01 bgb

"Nyugaton viszont tartja magát a gyanú, hogy a program keretében atomfegyver-fejlesztés is folyik."

- persze, hogy tartja, mert érdekükben áll fenntartani a gyanút, mégpedig Izrael és az USA politikai céljai, azaz a korlátlan közel-keleti hegemónia, és Irán földgázkészletének kisajátítása miatt. A bevált recept, mint már Irak esetében láttuk: fogd rá, hogy tömegpusztító fegyverei vannak, ismételgetve riogass ezzel, győzd meg róla a közvéleményt a lakáj-médiabirodalmad segítségével(CNN és társai), aztán bombázd le, és ültess az élére egy szervilis bábkormányt.

Az EU kezdeményezése egyébként 2 okból is pikáns: Az eurobarometer(az Európai Bizottság közvéleménykutatója) 2003-as felmérése szerint az európai polgárok körében Izrael a legveszélyesebb a világbékére, azóta a gázai bulival és az ENSZ-határozatok semmibevételével, a Hágai bíróság el nem ismerésével, az Atomsorompó-egyezmény alá nem írásával, a dimonai titkos atomarzenál napvilágra kerülésével szerintem 2010-re toronymagasan Izrael vezetné még mindig ezt a felmérést. A 2003-as felmérésen a második helyet az Egyesült Államok foglalta el... Kiket is képvisel akkor az EU?
A másik pikantéria, hogy Ahmedinezsad iráni elnök még augusztusban TV-vitát kezdeményezett az amerikai elnökkel, amelyet a Fehér Ház kapásból visszautasított...
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=330638

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az EU sürgeti Iránt, hogy válaszoljon a tárgyalási ajánlatra
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X