szerző:
MTI

Egy következő északi offenzíva esetén Dél-Korea beveti légierejét.

Amennyiben Phenjan megismétli a múlt heti támadást, Szöul beveti légierejét, és bombázni fogja Észak-Koreát - szögezte le pénteken Kim Kvan Dzsin újonnan kinevezett védelmi miniszter. A nyugalmazott tábornok a miniszteri beiktatása alkalmából összehívott parlamenti ülésen fejtette ki álláspontját, arra a kérdésre válaszolva, mit tenne egy következő északi offenzíva esetén. 

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön kijelentette: Phenjan fenyegetést jelent nemcsak a régióra, hanem az egész világra nézve. Észak-Korea ügyében Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok diplomáciai vezetői hétfőn tanácskoznak Washingtonban.

Közben az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni Kínára, Phenjan egyetlen szövetségesére, hogy térítse jobb belátásra partnerét. A pekingi vezetés korábban leszögezte, hogy nem hibáztatja Észak-Koreát a múlt heti, több halálos áldozatot követelő támadásért. A dél-koreai hírszerzés főnöke szerdán kijelentette: igen nagy a valószínűsége annak, hogy Phenjan ismét támadást hajt végre az ország ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!