Dél-Korea bekeményít, ha Phenjan megint támad

2010. december 03., péntek, 10:11 • Utolsó frissítés: 2010. december 03., péntek, 10:11
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Egy következő északi offenzíva esetén Dél-Korea beveti légierejét.

Amennyiben Phenjan megismétli a múlt heti támadást, Szöul beveti légierejét, és bombázni fogja Észak-Koreát - szögezte le pénteken Kim Kvan Dzsin újonnan kinevezett védelmi miniszter. A nyugalmazott tábornok a miniszteri beiktatása alkalmából összehívott parlamenti ülésen fejtette ki álláspontját, arra a kérdésre válaszolva, mit tenne egy következő északi offenzíva esetén. 

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön kijelentette: Phenjan fenyegetést jelent nemcsak a régióra, hanem az egész világra nézve. Észak-Korea ügyében Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok diplomáciai vezetői hétfőn tanácskoznak Washingtonban.

Közben az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni Kínára, Phenjan egyetlen szövetségesére, hogy térítse jobb belátásra partnerét. A pekingi vezetés korábban leszögezte, hogy nem hibáztatja Észak-Koreát a múlt heti, több halálos áldozatot követelő támadásért. A dél-koreai hírszerzés főnöke szerdán kijelentette: igen nagy a valószínűsége annak, hogy Phenjan ismét támadást hajt végre az ország ellen.


Dél-Korea bekeményít, ha Phenjan megint támad
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X