Hodorkovszkij: Putyin magányos, és csak a kutyákat szereti

2010. december 24., péntek, 18:58 • Utolsó frissítés: 2010. december 24., péntek, 19:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Vlagyimir Putyin magányos és rettegett ember, akinek egyetlen őszinte érzelme a kutyák iránti szeretet - véli Mihail Hodorkovszkij, a Yukos (Jukosz) kőolajipari konszern volt vezetője.

Oroszország egykor leggazdagabb embere a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap pénteki számában közzétett írásában úgy fogalmazott, hogy a bosszankodást felváltotta a sajnálat érzése, amikor múlt héten csütörtökön megnézte az orosz miniszterelnökkel élőben közvetített televíziós műsort.

Vlagyimir Putyin "a sajnálat érzését váltotta ki: egy fiatalos külsejű, magányos, de már nem fiatal ember ott áll egy határtalan és könyörtelen országgal szemben" - írta Hodorkovszkij, aki szerint a kormányfő nem a népét, hanem önmagát próbálta győzködni.

Putyin akkor négy és fél órán keresztül válaszolt a lakosság kérdéseire, s a Hodorkovszkij-ügy kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy "tolvajoknak börtönben a helyük". Utalt arra, hogy Hodorkovszkijt meglehetősen nagy értékű, sok milliárd rubeles lopással vádolják.

A Hodorkovszkij elleni második perben december 27-én hirdet ítéletet a bíróság. Hodorkovszkijt és üzlettársát, Platon Lebegyevet 218 millió tonna kőolaj eltulajdonításával vádolják, illetve azzal, hogy a Yukos drágábban adta tovább az olajat, mint amennyiért azt saját leányvállalataitól átvette.

A két üzletembert 2005 óta nyolc évi börtönbüntetését tölti, de több mint két éve újra vizsgálati fogságban - azaz jóval szigorúbb körülmények között - tartják őket a második per kapcsán.
 
Hodorkovszkij írásában rámutatott, hogy Putyin okos ember, így tökéletesen tisztában van a helyzettel. "Szokásához híven az ellenzéket szidta, amely 'tönkreteszi az országot, ha hatalomra jut', de őszülő fejében minden kétséget kizáróan az a gondolat cikázott, hogy 'bizony az én uralmam alatt növekedett tízszeresére a korrupció'".

"Mindenki fél Öntől, ez egy rettenetes bók" - hangoztatta Hodorkovszkij, aki türelmet és jószívűsget kíván Putyinnak, azt, hogy ne rettegjenek tőle, hanem szeressék, "talán nem mindenki, de aki igen, az őszintén, s ne csak a kutyái".

"Az országunkat pedig mi magunk felépítjük. Gyűlölet és fogcsikorgatás nélkül. Kitalált ellenségek és korrumpált hatalom nélkül. Mi együtt. A gyerekeink és az unokáink számára" - írta volt üzletember.

Az oroszországi liberálisok szerint Hodorkovszkij azért került börtönbe, mert politikai ambíciói voltak. Ügyében több tucat nyugat-európai politikus a The Financial Times című lapban közzétett levélben "pártatlan megfigyelőkre" hivatkoztak, akik "egyetértenek abban, hogy a hét éve folyó eljárás igazságtalan és jogi szempontból megalapozatlan", s igazságos ítéletet kértek.

10 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2010. december 25., 17:28 Sorge

Papa!
A karvalytőkére voltál kíváncsi és most megkaptad rá a választ. Én egyetlen egyszer sem írtam le a zsidó szót, de még csak utalást sem tettem rá. De te miért " zsidózol" ???

2010. december 25., 15:32 Papa

Be kell latnom igazatok van.

Ott van a Maria meg a Jozsef / rohadt kis zsidok azok is ugye ? / osszehoztak - szinten tisztazatlan modon - a kis Jezust. Na erre fol meg jott a keresztenyseg, a pedofil papok stb. na ezt is mind a zsidoknak koszonhetjuk...
Igazatok van...Boldog Bekes Karacsonyt !

ps.
En most megyek a gyerekekkel a templomba, es remelem talalkozom olyan keresztenyekkel is, akiket megerintett Jezus tanitasa. Benneteket nem igen....De ne adjatok fel !

2010. december 25., 13:23 Sorge

Itt csak egy barom van és ő papa néven írogat.
Karvalytőke, az amikor külföldiek éljek jól a hazádban lévő olaj, gáz, stb. kitermeléséből, te pedig morzsákat sem kapsz. A fiad és lányod pedig munka nélkül lődörögnek az utcán.
És minél előbb kipusztul a családod, annál jobb, mert csak útban vagytok az ország teljes kifosztása és feldarabolása szempontjából.
Remélem, ezt megértetted "papa" ?
Boldog karácsonyt !

2010. december 25., 09:05 oleg

Bizony fater igazad van! Ma már minden kínai! És náluk tudod azért működik minden mert nincsen met éltpöcs közöttük! Bár a hosszú karvalyorrot, és a büdös testszagot gyorsan ki lehetne szűrni a húzott szemek között......na ezért működik ott minden de nem csak ezért. Indonéziában vagy a Távol-Keleten bárhol, a bankok odadobják neked a hitelt minimális kamat fejében ahhoz hogy el tudj kezdeni valamit az életben. Itt ha netán kapsz is a tripláját fizeted vissza , mert mózeséknak előbb ki kell tömni a zsebét, ahhoz hogy majd a bedőlt hitelek miatt eltudják venni a gazdák földjét, egyszer, másodszorra meg azt hogy a bankok által zárolt házakat tízezer számra lehessen árverezni izraelben, Palesztína földjén. Olvass utána ne a zsidó médiát skubizd.....

2010. december 25., 03:14 Papa

Honnan szalasztottak ekkora barmokat ? Nektek nincs egy normalis gondolatotok sem ?
Ha elromlik a vasalo /ugye kinai a tietek is, akar bosch, akar tefal felirattal / az is a izraeli "karvalytoke" muve ??

p.s.
Mit jelent a karvalytoke ?

További 5 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Hodorkovszkij: Putyin magányos, és csak a kutyákat szereti
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
  • Lesz-e legalább fehér Szilveszterünk?

    Európa nagy részén enyhe idővel búcsúzik az év, a Skandináv-félszigeten azonban lehűlés jön.

  • Meddig marad a ragyogó tavasz?

    Az előrejelzések szerint legalább vasárnapig marad a csapadékmentes, napos, tavaszi idő, 17-21 fokos napi csúcshőmérsékletekkel.

  • Éjszaka -5 fok is lehet

    Derült, száraz idő várható vasárnap, legfeljebb néha a középső és a keleti területek felett lehet kevés fátyolfelhő.

HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X