szerző:
MTI

Az olasz hatóságok a toscanai Pistoia és Prato környékén huszonhét értékes, fajtiszta kutyakölyökre bukkantak; a kiskutyák illegális úton kerültek Itáliába – közölte az ANSA olasz hírügynökség.

A helyi rendőri és erdészeti szervek emellett számos, az adás-vétellel kapcsolatos dokumentumot, törzskönyvet, állatorvosi bizonylatot is lefoglaltak a Kutya nevű akció során.

A nyomozás tavaly nyár óta folyik, amikor is hoppon maradt vásárlók feljelentést tettek. Az ügyben két olasz férfi és egy magyar állampolgárságú nő ellen adtak ki elfogató parancsot. A kutyákat az állatcsempészek az interneten keresztül igyekeztek eladni, és az olasz törvények szerinti állatvédelmi intézkedéseket szegtek meg.

MTI Tech

A róka volt az ember „első” legjobb barátja?

Az őskori ember társául fogadhatta a rókát - vélik egy jordániai lelet alapján a Cambridge-i Egyetem régészei, akik a PLoS One online tudományos folyóiratban jelentették meg tanulmányukat.

MTI Itthon

Lapáttal törték el egy kutya állakapcsát

Állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség egy komlói férfi ellen, aki lapáttal esett neki szomszédja kutyájának - tudatta hétfőn a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.