szerző:
MTI

Moszkvában az utóbbi 24 óra alatt a havi átlagos mennyiség 30 százalékának megfelelő csapadék hullott, ennek jó része hó volt. A sűrű havazás a közlekedést is nehezítette, és a légnyomás minden eddiginél alacsonyabbra zuhant.

Szombaton a reggeli órákig az orosz fővárosban és környékén 17-18 milliméternyi csapadék hullott hó, havas eső és vizes hó formájában, és a nap folyamán a meteorológusok még további 1-3 milliméternyi csapadékra számítottak. A latyakos hó és a sűrű hóesés különösen a város környékén nehezítette  jelentősen a közlekedést.

A vizes hó súlya alatt mintegy 500 fa dőlt ki szombat reggelig. Ugyancsak a sűrű hóesés miatt a moszkvai Domogyedovo repülőtéren reggeltől délig mintegy 70 járat nem tudott idejében indulni. Ilyen szokatlan időjárásban tovább tart a gépek kötelező átvizsgálása, és a repülőgépek szárnyait és törzsét jegesedés elleni vegyszerrel is kezelni kell. 

A légnyomás minden eddiginél alacsonyabbra zuhant: mindössze 713,5 higanymillimétert mértek, hasonlóra nem volt még példa az időjárási feljegyzések kezdete, 130 év óta. Az eddigi rekord 718,4 higanymilliméter volt, ezt 1967-ben mérték. A légnyomás egy ciklon miatt már pénteken is igen alacsony volt, és a szakértők figyelmeztettek, hogy a hétvégén tovább zuhan majd. Az orvosok főleg a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket arra figyelmeztették, hogy mindig legyenek náluk gyógyszereik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!