szerző:
MTI

Tiltakozást váltott ki a kerékpárosok körében, hogy korlátoznák sebességüket a Golden Gate-hídon.

Naponta több ezer ingázó, helyi lakos és turista szeli át kerékpárral a világhírű San Franciscó-i hidat, és a bringás aktivizmus köztudottan igen erős a nyugati parti amerikai metropoliszban. A közlekedési hatóság most mégis megpróbálja keresztülvinni a biciklisek sebességének korlátozását, a balesetek számának csökkentésére hivatkozva.

Az eredeti tervek szerint 8 km/h-ra kellett volna lelassítaniuk a kerékpárosoknak a híd acéltornyai közelében - ellenkező esetben 100 dollár (18 ezer forint) bírságra számíthattak volna -, ám a tiltakozások miatt elhalasztották a döntést, és tovább egyeztetnek a felek.

A jelenlegi állás szerint az a legvalószínűbb, hogy jószerivel az egész hídon 16 km/h-s korlátozást léptetnek majd életbe. A hatóságok szerint egyes biciklisek most ennek duplájával is közlekednek.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!