szerző:
MTI

A CIA engedélyével néhány kongresszusi képviselő megtekinthette az Oszama bin Laden halála után a terrorista vezérről készült fényképfelvételeket.

Hátborzongatónak nevezte az Oszama bin Ladenről megölése után készített fényképeket a washingtoni kongresszusnak az a néhány tagja, akinek a CIA engedélyével lehetősége volt megtekinteni a  nyilvánosságtól elzárt dokumentumokat.

"Látva ezeket a felvételeket, eloszlathatom azokat az összeesküvés-elméletekben felmerülő kételyeket, amelyek szerint bin Laden még életben van" - szögezte le szerdán James Inhofe szenátor, a fegyveres erőket és a hírszerzést felügyelő szenátusi bizottság tagja. Csak a képviselőház és a szenátus e bizottságaiban tevékenykedő politikusok kaptak meghívást a CIA langleyi központjába, s nézhették meg a bin Ladenről készült fotókat egy biztonsági szobában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!