szerző:
MTI

Megütötte a főnyereményt egy brit férfi az Eurómilliók (Euro Millions) elnevezésű lottójátékon, ezzel övé lett a 185 millió eurós rekordnyeremény.

Az összegből 5,5 tonna aranyra vagy éppen három darab Airbus A320 típusú repülőgépre futná, forintra átszámítva 49,8 milliárd. Az európai lottójátékon 2010. október 8-a óta halmozódott a főnyeremény, amelyhez öt számot és két csillagot kellett eltalálni. Úgy tűnik, a britek szerencsés kézzel teszik meg tippjeiket, legutóbb is a szigetországba került a főnyeremény, amely akkor 129,8 millió euróra rúgott. Az euró lottó 10 legnagyobb nyereménye közül hármat vittek el britek.

Az Euro Millions 2004-ben született, kilenc ország - Franciaország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Luxemburg, Belgium, Svájc, Portugália, Írország és Ausztria - lottótársasága alkotja. Ez a legnagyobb lottójáték a világon, hetente kétszer húznak számokat; a kilenc ország összesen kétszáz millió lakost számlál, így a játékosok száma is óriási. A héten 92 millióan próbáltak szerencsét. Az alapnyeremény 20 millió euró, ez az összeg hízik tovább, ha senki sem találja el a számokat. A 185 milliós nyeremény azonban már nem dagadhatott volna tovább, mert ez a felső összeghatár a játékban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!