szerző:
MTI

Solymos László, a szlovákiai kormánykoalícióban részt vevő Híd párt parlamenti frakciójának elnöke szerint pártjának sincs semmiféle kapcsolata a Fidesszel, bár a tavalyi szlovákiai parlamenti választások előtt, s utána is megpróbálkoztak a kapcsolatfelvétellel.

"A parlamenti választások után, de előbb is, megpróbálkoztunk korrekt partneri kapcsolatot létesíteni. Igyekezetünket elutasították. Ez a Fidesz döntése. Mi ezzel most nem foglalkozunk. Ezt olyan kérdésnek tekintjük, amit nekik kell megoldaniuk" – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek hétfőn a szlovákiai magyar politikus.

Hozzátette: A Fidesz egyértelműen elutasította a Hidat, s a Híd most ezen nem tud változtatni. "Sajnáljuk, mert ez egy felesleges dolog, nem szolgálja az ügyet. Nagyon sok olyan dolog van, amellyel kapcsolatban meg tudnánk találni a közös hangot" – jelentette ki Solymos.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!