Az Átmeneti Nemzeti Tanács ellen tüntettek Líbiában

2011. december 13., kedd, 16:50
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Mintegy százan vonultak utcára kedden Bengáziban, hogy az új líbiai vezetők ellen tüntessenek annak ellenére, hogy hétfőn bejelentették: a Moammer Kadhafi elleni forradalom bölcsőjének számító várost teszik meg az ország gazdasági központjává.

Hétfőn több százan gyűltek össze Bengázi központjában, első alkalommal bírálva az ideiglenes vezetés, az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) működését, mivel az a tiltakozók szerint megfeledkezett a város lakosságáról, és arról, milyen döntő szerepe volt az itteni közösségnek a Kadhafi ellen kitört lázadásban.

"Az emberek rendes fizetést és méltó életkörülményeket akarnak. A bankba megyünk és nincs pénz. Mit csinál tulajdonképpen ez a kormány?" - tette fel a kérdést a demonstráció egyik résztvevője, Mohammed Sibani hozzátéve, hogy nem történik semmi az árak emelkedésének megfékezése érdekében.

Az ÁNT vezetője a hétfői megmozdulásra reagálva türelemre intette a líbiaiakat, és elmondta, hogy átláthatóbbá teszik a testület tevékenységét és összetételét. "Az ÁNT elindítja saját honlapját, közzéteszi tagjainak listáját, elérhetővé teszi az önéletrajzukat, továbbá nyilvánosságra fogja hozni a testület minden tevékenységét" - szögezte le Tripoliban újságírók előtt Musztafa Abdel-Dzsalíl.

Abdelrazak al-Aradi, az ÁNT egyik tagja hétfőn azt mondta, hogy a gazdasági minisztériumok Tripoliból átköltöznek a fővárostól mintegy ezer kilométerre keletre fekvő Bengáziba.


Az Átmeneti Nemzeti Tanács ellen tüntettek Líbiában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X