szerző:
MTI

Szabadon engedték kedd éjszaka Oroszországban Alekszej Navalnyij népszerű ellenzéki bloggert - jelentette a RIA-Novosztyi hírügynökség.

A Kremlt és a kormányzó Egységes Oroszország pártot (JeR) rendszeresen élesen bíráló blogger 15 napot töltött őrizetben tiltakozó felvonulás szervezéséért.

Navalnyij volt az egyik vezetője a december 4-i oroszországi parlamenti választásokat követő, az állítólagos választási csalások miatti ellenzéki utcai tiltakozó megmozdulásoknak.

A voksoláson a Vlagyimir Putyin kormányfő vezette JeR - amelyet a blogger csak "csalók és tolvajok" pártjaként emleget - a szavazatok felét szerezték meg.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács megfigyelői szerint a voksolást komoly szabálytalanságok tarkították.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!