szerző:
MTI

Oroszország menedékjogot adott Milosevics családtagjainak a szerb államügyész szerint.

Oroszország a jelek szerint eldöntötte, hogy megadja a menedékjogot Szlobodan Milosevics volt jugoszláv és szerb vezető özvegyének és fiának, akik ellen Szerbiában bírósági per van folyamatban - vélekedett Zagorka Dolovacs szerb államügyész csütörtöki belgrádi sajtónyilatkozatában. "Moszkvai látogatásom után az a benyomásom, hogy Oroszország véglegesen eldöntötte: menedékjogot ad Milosevic családjának" - hangsúlyozta Dolovacs.

A szerbiai államügyész szerint erről Moszkvában 2000. október 5-ét követően határoztak először, azután, hogy Szerbiában sikerült megakadályozni a vérontást és Szlobodan Milosevics elismerte a demokratikus választások eredményeit, majd visszavonult a hatalomból.  

"Véleményem szerint a Milosevics felesége, Mirjana Markovics és fia, Marko Milosevics elleni bírósági eljárásokban mindkét állam bíróságai illetékesnek tekinthetők" - jelentette ki az államügyész, aki a Beta szerb hírügynökség beszámolója szerint a múlt héten hivatalos látogatáson tartózkodott Oroszországban.