Mubarak nem mondott le az ügyvédje szerint

2012. január 22., vasárnap, 14:18
Szerző:


Címkék: ; ;

Hoszni Mubarak még mindig Egyiptom elnöke, mert nem mondott le személyesen a tisztségéről, és így nem is ítélkezhet fölötte egyszerű bíróság - vélekedett ügyvédje a volt államfő perének vasárnapi napján.

"Mubarak nem írt lemondólevelet - mondta Faríd ed-Díb. - A dokumentumot Omar Szuleimán írta alá." Szuleimán, a korábbi hírszerzőfőnök akkor alelnök volt - tette hozzá a védő, az alkotmánynak arra az előírására utalva, hogy az elnöknek saját kezűleg kell aláírnia a lemondásáról szóló levelet. Faríd ed-Díb mindebből azt a következtetést vonta le, hogy védence továbbra is államfő, s nem állítható egyszerű büntetőbíróság elé, hanem "különleges törvényszéknek" kell foglalkoznia az ügyével.

Korábbi védőbeszédében az ügyvéd azzal érvelt, hogy Mubarak, aki katonából lett elnök, most ismét katona lett, és így nem folytatható ellene eljárás polgári bíróságon. Azt is hangoztatta, hogy nem lehet felelőssé tenni sem védencét, sem hét vádlott-társát a 2011. január 28-a után elkövetett erőszakos eseményekért.


Mubarak nem mondott le az ügyvédje szerint
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Észak-Korea: ilyen egy diktatúra maratonja - Nagyítás-fotógaléria

Világszerte 27 országából vettek részt sportolók és hobbifutók az észak-koreai maratonon, ami a kirakatfőváros széles utcáin keresztül a Kim Ir Szen...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X