Vitatott területen tartott éles lőgyakorlatot Dél-Korea

2012. február 20., hétfő, 06:09
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Éles lőgyakorlatot kezdett a dél-koreai hadsereg hétfőn a két Korea közötti vitatott tengeri határvonal közelében, annak ellenére, hogy Phenjan megtorlással fenyegetőzött.

Dél-koreai katonai tisztségviselők rutinjellegűnek minősítették az éleslövészetet, amely idén már a második ilyen gyakorlat a dél-koreai hadseregnél. A mostani gyakorlatot a sárga-tengeri vitatott határvonal közelében, olyan térségben rendezték meg, amely tavalyelőtt észak-koreai tüzérségi támadást szenvedett el. A vitatott térségben fekvő két dél-koreai sziget lakosságát a lövészet előtt felszólították, hogy vonuljanak le a földalatti óvóhelyekre.

Észak-Korea a megtorlással történő fenyegetőzés ellenére még nem tett válaszlépéseket a dél-koreai hadgyakorlat miatt. A lövészetet két hónappal azután rendezték meg, hogy tavaly decemberben elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, akinek helyét fia, Kim Dzsong Un vette át a sztálinista rendszer élén.


Vitatott területen tartott éles lőgyakorlatot Dél-Korea
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X