szerző:
MTI

Éles lőgyakorlatot kezdett a dél-koreai hadsereg hétfőn a két Korea közötti vitatott tengeri határvonal közelében, annak ellenére, hogy Phenjan megtorlással fenyegetőzött.

Dél-koreai katonai tisztségviselők rutinjellegűnek minősítették az éleslövészetet, amely idén már a második ilyen gyakorlat a dél-koreai hadseregnél. A mostani gyakorlatot a sárga-tengeri vitatott határvonal közelében, olyan térségben rendezték meg, amely tavalyelőtt észak-koreai tüzérségi támadást szenvedett el. A vitatott térségben fekvő két dél-koreai sziget lakosságát a lövészet előtt felszólították, hogy vonuljanak le a földalatti óvóhelyekre.

Észak-Korea a megtorlással történő fenyegetőzés ellenére még nem tett válaszlépéseket a dél-koreai hadgyakorlat miatt. A lövészetet két hónappal azután rendezték meg, hogy tavaly decemberben elhunyt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, akinek helyét fia, Kim Dzsong Un vette át a sztálinista rendszer élén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!