szerző:
MTI

Magasabb fizetést szorgalmaz Angela Merkel kancellárnak a német üzleti élet képviselőit tömörítő ipari és kereskedelmi kamara elnöke.

"Köztársaságunk vezetőit tisztességesen meg kell fizetni" - mondta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak a DIHK vezetője. Hans Heinrich Driftmann szerint a német kancellár esetében 500-600 ezer euró lenne ez az összeg, természetesen ebből még nyugdíjjárulékot kellene fizetni. A német kancellár most 250 ezer eurót kap egy évben.

Driftmann érvelése szerint egy ezer fős vállalat vezetőjénél nem ritka, hogy évi félmillió eurót, vagy ennél többet keres. "Nem kaphat kevesebbet az sem, aki a szövetségi kancellári felelősséget viseli" - tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!