szerző:
MTI

A német lapok is foglalkoztak a Schmitt-jelentéssel, volt, amely a címben a lopás szót is említi, egy másik pedig a plágiumvád miatt lemondott német miniszterrel kapcsolja össze a Schmitt-ügyet.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap Schmitt dolgozata másolat címmel számolt be a vizsgálatról.

Reinhard Olt tudósításában megjegyezte, hogy a Fidesz a vizsgálattal lezártnak tekinti az ügyet. Hozzátette, a vizsgálata azzal a megállapítással bővítette a hvg.hu év elején megjelent vonatkozó írásában foglaltakat, hogy a dolgozat egy része megegyezik egy német szakértő egy szövegével.

©

A Handelsblatt című üzleti lap Magyarország elnöke lopott a doktori dolgozatához címmel számolt be a vizsgálat eredményéről egy három mondatból álló tömör beszámolóban. A Financial Times Deutschland ugyancsak rövid beszámolóban tért ki az esetre Magyarország elnöke doktori értekezést másolt címmel. A lap megjegyezte, hogy a jelentésben nem szerepel a plágium kifejezés, és "közvetlen tanács" sincs benne arra nézve, hogy van-e valami tennivaló az államfő doktori címével.

A Spiegel Online Plágiumaffér - Magyarország elnöke doktori értekezést másolt le címmel részletesen beszámolt a vizsgálatról, és az ügyet a Németországban az utóbbi időszakban kirobban plágiumbotrányokkal hozta összefüggésbe; "Guttenbergezni magyarul" - kezdte beszámolóját a lap, utalva a tavaly plágiumvád miatt lemondásra kényszerült Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszterre.