ENSZ: gyerekeket vertek meg és tartanak fogva Szíriában

2012. március 28., szerda, 12:45
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Gyerekek százait vették őrizetbe és bántalmazták a szíriai kormányerők - mondta a BBC-nek szerdán az ENSZ emberjogi főbiztosa. Navi Pillay szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök egy rendelet kibocsátásával véget vethetne ennek az áldatlan állapotnak, beleértve az ártatlan civilek legyilkolását.

Rendkívül aggasztja annak a több száz szíriai kiskorúnak a sorsa, akiket a biztonsági erők fogságban tartanak – mondta a főbiztos.

Navi Pillay közölte: Aszad bíróság előtt fog felelni a kormányerők erőszakos fellépéséért, mert semmit nem tesz ellene.

A gyerekekkel szembeni bánásmódot "borzasztónak" nevezte. Mint mondta: felnőttekkel összezárva embertelen körülmények között tartják őket fogva, megtagadják tőlük az orvosi ellátást, és információforrásként használják őket.

Kedden a damaszkuszi vezetők elfogadták Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár hatpontos béketervét, amely egyebek mellett tűzszünetet, továbbá a kormány és az ellenzék között tárgyalásokat irányoz elő. Tartalmazza azt is, hogy a rezsim elleni felkelők humanitárius segélyt kaphatnak.

Az ENSZ legutóbbi becslése szerint meghaladja a 9 ezret az egy évvel ezelőtt kezdődött szíriai konfliktus halottainak száma.


ENSZ: gyerekeket vertek meg és tartanak fogva Szíriában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X