szerző:
hvg.hu

Felszállás után nem sokkal házak közé csapódott egy vadászgép az Egyesült Államokban, Virginia Beachen. A helyszínen tűz ütött ki és fekete füst gomolygott. A két pilótát kórházba vitték.

Az első jelentések szerint az amerikai haditengerészet egyik F-18 Hornet vadászgépe került bajba nem sokkal felszállás után, ám a kétüléses repülő legénysége katapultált – erősítették meg a Szövetségi Légügyi Hivataltól és a haditengerészettől. A vadászgép egy kiképző századhoz tartozott.

Halottakról és eltűnt személyekről egyelőre nem érkezett hír. A két pilótát kórházba szállították, állapotukról továbbra sincs hír. A bbc.com további három sérültről tesz említést.

Egy önkéntes mentő arról számolt be, hogy az egyik pilótát még az ülésébe szíjazva találták meg ejtőernyőjén függeszkedve, sokkos állapotban – számol be írásában a cnn.com. A második ülést egy közeli kertben találták meg.

Az egyik szemtanú szerint a gép alacsonyan szállt, becsapódás előtt pedig kiengedte az üzemanyagát, amely éppen az ő teherautójára folyt. A gép házak közé csapódott, nagyjából fél mérföldre a parttól – tette hozzá.

©

A becsapódás környékén a helyi tűzoltóság szerint legalább öt épületben súlyos károk keletkeztek.

Virginia állam ezen részén számos katonai támaszpont található, köztük a norfolki haditengerészeti bázis, amely a legnagyobb a világon, számos anyahajó, vadászgép és tengeralattjáró állomásozik itt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!