Vadászgép csapódott a házak közé Virginiában

2012. április 06., péntek, 19:58 • Utolsó frissítés: 2012. április 06., péntek, 21:54
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Felszállás után nem sokkal házak közé csapódott egy vadászgép az Egyesült Államokban, Virginia Beachen. A helyszínen tűz ütött ki és fekete füst gomolygott. A két pilótát kórházba vitték.

Az első jelentések szerint az amerikai haditengerészet egyik F-18 Hornet vadászgépe került bajba nem sokkal felszállás után, ám a kétüléses repülő legénysége katapultált – erősítették meg a Szövetségi Légügyi Hivataltól és a haditengerészettől. A vadászgép egy kiképző századhoz tartozott.

A becsapódás utáni pillanatok
Szerző:Youtube
További videók

Halottakról és eltűnt személyekről egyelőre nem érkezett hír. A két pilótát kórházba szállították, állapotukról továbbra sincs hír. A bbc.com további három sérültről tesz említést.

Egy önkéntes mentő arról számolt be, hogy az egyik pilótát még az ülésébe szíjazva találták meg ejtőernyőjén függeszkedve, sokkos állapotban – számol be írásában a cnn.com. A második ülést egy közeli kertben találták meg.


Nagyobb térképre váltás

Az egyik szemtanú szerint a gép alacsonyan szállt, becsapódás előtt pedig kiengedte az üzemanyagát, amely éppen az ő teherautójára folyt. A gép házak közé csapódott, nagyjából fél mérföldre a parttól – tette hozzá.

Fotó:

A becsapódás környékén a helyi tűzoltóság szerint legalább öt épületben súlyos károk keletkeztek.

Virginia állam ezen részén számos katonai támaszpont található, köztük a norfolki haditengerészeti bázis, amely a legnagyobb a világon, számos anyahajó, vadászgép és tengeralattjáró állomásozik itt.


Vadászgép csapódott a házak közé Virginiában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X