Ostromállapotot hirdettek Guatemala egy részén

2012. május 02., szerda, 10:49
Szerző:


Címkék: ; ;

Ostromállapotot hirdettek Guatemala egyik, Mexikóval határos tartományában, miután mintegy készáz, bozótvágó késekkel és puskákkal felfegyverkezett ember kedd éjszaka rövid időre elfoglalt egy katonai előőrsöt.

Az emberek azt követelték, hogy a hatóságok szolgáltassanak igazságot egy néhány órával korábban megölt társuknak. Rony Urizar, a védelmi miniszter szóvivője közölte, hogy a tömeg Barillas városban kerített hatalmába egy előőrsöt, megverte a katonákat, közülük egyet súlyosan. Nem sokkal később az emberek eltávoztak, de a városban felgyújtottak még több épületet. Hozzátette, hogy a helybeliek a városban építendő vízi erőmű ellen tiltakoznak. Az emberek szerint egyik társuk megölése megtorlás a megmozdulásért. 

Mauricio López Bonilla belügyminiszter bejelentette, hogy a rend helyreállítására Guatemalavárosból, katonákat és rendőröket vezényelnek Huehuetenango tartományba. Az ostromállapot bevezetése feljogosítja a hadsereget egyebek között arra, hogy elfogatóparancs nélkül vegyen őrizetbe bárkit.


Ostromállapotot hirdettek Guatemala egy részén
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X