szerző:
hvg.hu

Titkosügynökök kérdeztek ki egy venezuelai keresztrejtvényírót, mert azzal gyanúsították, hogy a rejtvényében valójában Hugo Chavez elnök bátyjának megölését készítette elő.

Neptali Segovia, a meggyanúsított venezuelai keresztrejtvény-készítő a hatóságoknak tagadta, hogy merényletre készült volna - írja a BBC.

A gyanú akkor vetült a rejtvénykészítőre, amikor egy kormánypárti televízió bemondója azt mondta, pszichológusok és matematikusok arra jutottak, hogy az egyik spanyol nyelvű keresztrejtvényben egy titkos merénylet kódja van elrejtve úgy, ahogy a francia ellenállás közvetített kódolt üzeneteket a második világháború idején.

A keresztrejtvényben ugyanis a megoldások között szerepelt a "megölni" szó, valamint az "Adan" név, Hugo Chavez elön bátyját pedig pont így hívják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!