Pénzhamisításért ítéltek halálra egy kínai férfit a dél-kínai Kuangtung tartományban csütörtökön. Vu Seng-jou bűnszövetkezete összesen 195 millió jüan (7,2 milliárd forint) értékben gyártott hamis bankjegyeket 2009 szeptembere és 2010 áprilisa között. A tartomány székhelyén, Kuangcsouban buktak le.

Az első fokon eljáró bíróság hét embert ítélt el, a kiszabott büntetések ötévi börtöntől életfogytig tartó szabadságvesztésig terjedtek. Az enyhébb büntetés a szállítóknak járt.

A hamis jüan bankjegyek százas címletűek voltak és a dél-kínai Hunan tartományban készültek. Innen szállították azokat Kuangcsouba, ahol 3-3,5 jüanért (110-130 forint) adták el darabját. Összesen 128 millió jüan (4,7 milliárd forint) névértékű hamis pénz talált így gazdára, és került forgalomba. A többit a rendőrség lefoglalta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!