szerző:
MTI

Martonyi János keddtől részt vesz az ENSZ Közgyűlés ülésszakán New Yorkban.

Martonyi János külügyminiszter szeptember 25-29. között New Yorkba, az ENSZ Közgyűlés 67. ülésszakára látogat, ahol számos ülésen felszólal és bilaterális tárgyalásokat folytat - közölte a Külügyminisztérium kedden. A közlemény szerint a magyar diplomácia vezetője részt vesz az EU-külügyminiszterek együttes ülésén, ahol várhatóan aktuálpolitikai és regionális kérdéseket vitatnak meg. 

Martonyi János jelen lesz az EU New York-i missziója székházának avatásán Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso és Catherine Ashton, az EU főképviselőjének jelenlétében, egy transzatlanti vacsorán, valamint azon a megbeszélésen, amelyen a közép-európai térség és az ENSZ együttműködésének elmélyítéséről lesz szó - olvasható a közleményben. A magyar tárcavezető részt vesz az átfogó atomcsend szerződés részes államai képviselőinek találkozóján is.

Martonyi János külügyminiszter mások mellett kazah, szerb, koszovói és palesztin kollégáival folytat az ENSZ Közgyűlés margóján kétoldalú megbeszéléseket. Képviselteti magát egy ünnepélyes állampolgári eskütételen a New York-i magyar főkonzulátuson és találkozik amerikai zsidó szervezetek képviselőivel - írta a Külügyminisztérium. 

Martonyi János külügyminiszter továbbá részt vesz Dejan Šahović volt budapesti szerb nagykövet kitüntetési ünnepségén a New York-i Magyar Állandó ENSZ Képviseleten, Tomislav Nikolić, a Szerb Köztársaság elnöke és Vuk Jeremić, az ENSZ Közgyűlés elnökének jelenlétében - tudatta a külügyi tárca.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!