szerző:
MTI

Lezuhant egy orosz gyártmányú Mi-8-as helikopter Kazahsztánban, a balesetben nyolcan meghaltak - közölte csütörtökön a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A gép ötfős legénységének minden tagja és mindhárom utas meghalt, de eddig csak hat holttestet találtak meg.

A helikoptert egy kazah-kínai olajvezeték-építő cég bérelte. A géppel öt napja vesztették el a kapcsolatot, amikor ellenőrző úton járt egy kőolajvezetéknél. Mentők tucatjai kutattak utána helikopterekkel, gépkocsikkal és csónakokkal a kínai határ közelében fekvő tónál, ahol a gépnek nyoma veszett. A mentést rossz időjárás nehezítette.

A helikopter roncsát Almati megye Usaral városa közelében találták meg, csak a farokrésze maradt épségben.

A volt szovjet köztársaságban gyakoriak a repülőgép- és helikopter-balesetek az elöregedett és gyakran rosszul karbantartott járműpark és infrastruktúra miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!