Baseballütőkkel támadtak egy német tévéstábra Kínában

2013. március 01., péntek, 12:09
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Autóval üldözték és baseballütővel támadtak a német ARD televízió urbanizációról forgató tévéseire Kínában. A héten két, újságírókat érintő atrocitás is történt az országban.

A külföldi tudósítók klubjának tájékoztatása szerint a támadás szerdán történt, egy Pekingtől körülbelül 50 kilométerre lévő faluban, ahol a tévések a központi kormány urbanizációs törekvéseiről forgattak filmet. A téma kiemelt helyen szerepel az új kínai vezetők közép és hosszú távú tervei között. A tévéstáb régi és új házakat filmezett.

Az ARD újságíróinak beszámolója szerint ismeretlenek négy járművel a hazaigyekvő újságírók autójának nyomába eredtek, és igyekeztek azt leszorítani az útról, illetve balesetet okozni. A tévés autót végül sikerült megállásra kényszeríteniük, ezután hat ember kézzel bezúzta annak ablakait. Az autót ezután baseballütőkkel kezdték ütlegelni, de a stábnak sikerült elhajtani. Senki sem sérült meg.

A külföldi tudósítók klubja az ARD riporterét, Christine Adelhardtot idézi, akinek a helyi rendőrőrsön az egyik szemtanú azt mondta: az üldöző autók egyike a falu kommunista párttitkárának tulajdona.

A rendőrök viszont azt mondták: a település lakói nyilván provokálónak érezték, hogy a külföldiek filmezik őket.

A héten nem ez volt az egyetlen újságírók elleni támadás az országban. Csütörtökön a hongkongi South China Morning Post fotósát fenyegették meg és pofozták fel, aki a kínai-hongkongi határon zajló kereskedésről készített képeket. A fotós enyhe sérülésekkel megúszta az esetet, a támadókat őrizetbe vették a hatóságok.


Baseballütőkkel támadtak egy német tévéstábra Kínában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X