Megműtötték a spanyol királyt

2013. március 03., vasárnap, 21:58
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Porckorongsérvvel megműtötték vasárnap I. János Károly spanyol királyt egy madridi klinikán.

A királyi ház közlése szerint a háromórás beavatkozás sikeres volt. Az uralkodónak két és fél év alatt ez volt a hetedik műtétje. Utoljára szerdán járt a La Milagrosa klinikán, ahol korábban csípőficammal kezelték.

Az utóbbi időben nyilvános programjain a 75 éves János Károlyt mankóval lehetett látni. Orvosai két februári rutinvizsgálaton egy korábbi porckorongsérv súlyosbodását állapították meg, és a beavatkozás mellett döntöttek. A műtét után röviddel megjelent a kórházban Zsófia királyné is két lányukkal, Ilona és Krisztina infánsnővel, majd később csatlakozott hozzájuk Fülöp trónörökös és felesége, Letícia hercegné is.

János Károlyt legutóbb novemberben-decemberben ápolták tíz napig kórházban, amikor protézist kapott a bal csípőjébe. 2012 áprilisában a jobb csípőjét operálták, majd közvetlenül ezután protézist ültettek be a jobb csípőjébe. A királyt előzőleg sürgősen haza kellett szállítani Botswanából, ahol elefántvadászat közben elesett, és csonttörést szenvedett.


Megműtötték a spanyol királyt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X