szerző:
MTI

Porckorongsérvvel megműtötték vasárnap I. János Károly spanyol királyt egy madridi klinikán.

A királyi ház közlése szerint a háromórás beavatkozás sikeres volt. Az uralkodónak két és fél év alatt ez volt a hetedik műtétje. Utoljára szerdán járt a La Milagrosa klinikán, ahol korábban csípőficammal kezelték.

Az utóbbi időben nyilvános programjain a 75 éves János Károlyt mankóval lehetett látni. Orvosai két februári rutinvizsgálaton egy korábbi porckorongsérv súlyosbodását állapították meg, és a beavatkozás mellett döntöttek. A műtét után röviddel megjelent a kórházban Zsófia királyné is két lányukkal, Ilona és Krisztina infánsnővel, majd később csatlakozott hozzájuk Fülöp trónörökös és felesége, Letícia hercegné is.

János Károlyt legutóbb novemberben-decemberben ápolták tíz napig kórházban, amikor protézist kapott a bal csípőjébe. 2012 áprilisában a jobb csípőjét operálták, majd közvetlenül ezután protézist ültettek be a jobb csípőjébe. A királyt előzőleg sürgősen haza kellett szállítani Botswanából, ahol elefántvadászat közben elesett, és csonttörést szenvedett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!