szerző:
MTI

Az argentin Jorge Mario Bergoglio bíboros megválasztása után alig két órával már élt az új pápa Twitter-fiókja, szerda este megosztották a szentatya első bejegyzését is.

"Habemus Papam Franciscum" - ez volt a népszerű közösségi portálon az I. Ferenc pápa nevében érkezett üzenet a Pontifex nevű fiókban.

Az új pápa elődje, XVI. Benedek is jelen volt a Twitteren. A Vatikán ezzel akarta növelni az evangelizációs eszközként használt kommunikációs csatornák számát. XVI. Benedek - aki február 28-án mondott le a pápai trónról - ugyan nem személyesen írta a maximum 140 karakteres bejegyzéseket, de minden üzenet az ő beleegyezésével jelent meg a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke szerint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!