szerző:
MTI

Egyelőre a vatikáni Szent Márta-házban marad Ferenc pápa, mert szívesebben van a papság más tagjainak körében a hatalmas pápai rezidencia helyett – mondta kedden Federico Lombardi, a Szentszék szóvivője.

A pápai lakosztályon csak apróbb átalakításokat hajtottak végre XVI. Benedek távozása után, és már készen áll az új egyházfő fogadására, de Ferenc pápa úgy döntött, hogy "újabb intézkedésig" a Szent Márta-házban marad.

A 120 szobás vendégház volt a konklávéra érkezett bíborosok szálláshelye. Jorge Mario Bergogliót pápaválasztó bíborosként egy egyszerű szobában helyezték el a konklávé kezdete előtt, majd megválasztása után onnan átköltözött egy háromszobás lakosztályba, ahol egyházfői minőségében tud vendégeket fogadni.

Az apostoli palota helyiségeit egyelőre csak audienciákra és az Úrangyala imákra fogja használni - mondta Lombardi.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!