Pokolgép robbant a tripoli francia nagykövetségénél

2013. április 23., kedd, 08:11 • Utolsó frissítés: 2013. április 23., kedd, 11:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Gépkocsiba rejtett pokolgéppel hajtottak végre merényletet kedden Franciaország tripoli nagykövetsége ellen - közölték líbiai biztonsági források.

A támadásban megsebesült a nagykövetség két francia őre, egyikük súlyosan. Komoly károk keletkeztek az épületben, ahol a konzulátus helyiségei is vannak, és leomlott a képviseletet övező fal egy része. Teljesen kiégett a nagykövetség előtt parkoló két gépkocsi. A francia képviseletnek kétemeletes villa ad otthont egy főút sarkán a főváros Gargares negyedében.
Fotó:

 

A francia elnök a legnagyobb határozottsággal elítélte a merényletet. "Franciaország elvárja a líbiai hatóságoktól, hogy derítsen fényt erre az elfogadhatatlan cselekményre annak érdekében, hogy a tetteseket azonosítsák és bíróság elé állítsák. Franciaországon keresztül ez a cselekmény a nemzetközi közösség minden olyan országát érinti, amely elkötelezett a terrorizmus elleni harcban" - olvasható a francia elnöki hivatal közleményében.

Francois Hollande azt kérte külügyminiszterétől, hogy azonnal induljon a helyszínre és tegyen meg minden szükséges intézkedést a két megsebesült francia őr hazaszállítása érdekében.

Két évvel a líbiai polgárháború után az észak-afrikai országban még mindig gondot okoz a biztonság megteremtése, az egységes hadsereg kialakítása. További problémát jelent a különböző fegyveres csoportok irányítása, amelyek soraiban ott vannak azok a felkelők, akik részt vettek 2011-ben Moammer Kadhafi diktátor hatalmának megdöntésében.

Két, magát megnevezni nem kívánó biztonsági tisztviselő azt mondta, egyelőre nem tudni, miért történt a támadás. Külföldi képviselet ellen Tripoliban még nem követtek el ilyen merényletet.


Pokolgép robbant a tripoli francia nagykövetségénél
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X