szerző:
hvg.hu

Hazaszökött, és vallomást is tett a szemtanúja annak a gyilkosságnak, amelyben N. Gábor egy kapával agyonütötte Cs. Lászlót Thaiföldön – közölte a Blikk. A lap szerint a thai hotel fészere alatt eltemetett milliárdos maradványaira is az ő beszámolója alapján bukkantak rá.

A tanú több mint két évvel a gyilkosság után vallott, így bukkantak egy thaiföldi szálloda fészere alatt három méter mélyre eltemetett milliárdos magyar szőnyegkereskedő csontjaira – írta a Blikk.

A lap felidézte, hogy Samui szigetén a magyar börtönbüntetése elől David Moishe izraeli üzletemberként bujkáló N. Gábor a most vallomást tett férfit fogadta fel a Rock Samui szállodájába mindenesnek. A szemtanú életveszélyben volt, ugyanis a gyilkos őt is meg akarta ölni.

A korábban itthon is ingatlancsalásokból élő gyilkos egy kapával ütötte agyon a védekezésre képtelen szőnyegkereskedőt, miután nem sikerült annak ingatlanjait és üzletrészét átruháztatnia magára, és csak az autóját szerezte meg. A gyilkosság után a mindenesére parancsolt, hogy ő tüntesse el a halott ruháit a nyomokkal együtt, majd a fészer alatti, előre megásott gödörben tüntette el a holttestet – tette hozzá a beszámoló.

A tanú tisztában volt a gyilkos kegyetlenségével, így joggal rettegett, és színlelt együttműködést mindaddig, amíg a férfit Cs. László bankkártyájának használata után be nem vitte kihallgatásra a thai rendőrség. A tanú ekkor meg tudott szökni, hazajutott Magyarországra, de azóta is retteg, ennek ellenére minden részletre kiterjedő aprólékos vallomást tett a magyar nyomozóknak, hiszen a vállalkozó eltűnése miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomozott itthon.

A vallomás alapján sikerült megtalálni Cs. László csontjait, amit most DNS-vizsgálattal azonosítanak. A megölt vállalkozó családjának barátja és ügyvédje, Novák Péter megerősítette, a magyar hatóság többször is kihallgatta a gyilkosság szemtanúját, aki vallomása szerint csak azért segített eltüntetni a rémtett nyomait, mert őt is megfenyegette, és sakkban tartotta a gyilkos.

N. Gábort ma is körözi a magyar rendőrség, hétfőn második áldozata, a szintén ingatlan megszerzése miatt megölt R. Péter kivégzéséért állt a phuketi bíróság elé.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!