Folyóba zuhant egy busz Indiában, sokan meghaltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: buszbaleset; India; halottak;

Megáradt folyóba zuhant szerdán egy autóbusz Észak-Indiában. A szerencsétlenség legkevesebb 33 halálos áldozatot követelt, és félő, hogy számuk növekedni fog.

Hírügynökségi jelentések szerint az autóbusz - amelyen minden valószínűség szerint a megengedettnél többen tartózkodtak - eddig ismeretlen okból letért az útról, és egy folyóba zuhant. 14 utast kórházba szállítottak.

A hatóságok - mint azt a helyi rendőrfőnök elmondta - arra  számítanak, hogy a halottak száma tovább növekedik. Az ugyanis egyelőre nem világos, hogy a buszon hányan tartózkodtak. A szerencsétlenség Himácsal Prades szövetségi államban, a népszerű  idegenforgalmi központnak számító Kullu közelében történt.

Indiában egyáltalán nem ritkák a súlyos közlekedési balesetek. Ez azzal magyarázható, hogy a járművek műszaki állapota általánosságban rendkívül rossz, mint ahogy az utak állapota sem megfelelő. Rendkívül gyakoriak a sebességtúllépések is.

2011-ben Indiában csaknem 132 ezer ember vesztette életét közlekedési balesetek következtében.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X