szerző:
MTI

Megáradt folyóba zuhant szerdán egy autóbusz Észak-Indiában. A szerencsétlenség legkevesebb 33 halálos áldozatot követelt, és félő, hogy számuk növekedni fog.

Hírügynökségi jelentések szerint az autóbusz - amelyen minden valószínűség szerint a megengedettnél többen tartózkodtak - eddig ismeretlen okból letért az útról, és egy folyóba zuhant. 14 utast kórházba szállítottak.

A hatóságok - mint azt a helyi rendőrfőnök elmondta - arra  számítanak, hogy a halottak száma tovább növekedik. Az ugyanis egyelőre nem világos, hogy a buszon hányan tartózkodtak. A szerencsétlenség Himácsal Prades szövetségi államban, a népszerű  idegenforgalmi központnak számító Kullu közelében történt.

Indiában egyáltalán nem ritkák a súlyos közlekedési balesetek. Ez azzal magyarázható, hogy a járművek műszaki állapota általánosságban rendkívül rossz, mint ahogy az utak állapota sem megfelelő. Rendkívül gyakoriak a sebességtúllépések is.

2011-ben Indiában csaknem 132 ezer ember vesztette életét közlekedési balesetek következtében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!