Százhúszezren követeltek munkát Rómában

2013. május 18., szombat, 12:48
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Munkát teremtő foglalkoztatási és gazdaságpolitikát követeltek az új olasz kormánytól a Rómában szombaton tartott szakszervezeti tüntetés résztvevői. Az olasz főváros központján több mint százhúszezres tömeg vonult végig.

A legnagyobb ágazati érdekképviselet, a Fiom fémipari szakszervezet által meghirdetett tüntetéshez más szakszervezetek, a diákmozgalmak, munkanélküliek, nyugdíjasok is csatlakoztak. A parlamenti pártok közül az 5 Csillag Mozgalom (M5S) és a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) vett részt a meneten.

"Nem várhatunk tovább: munkát akarunk!" - szólt a tüntetők élén magasba tartott transzparens. Maurizio Landini, a Fiom főtitkára beszédében azt kérte az április 28-án beiktatott Letta-kormánytól, hogy programja első pontja a munkahelyteremtés legyen.

Landini Angela Merkel német kancellárnak a tüntetéssel egyidejű vatikáni látogatását is kommentálta: "jól teszi Merkel, hogy Ferenc pápához megy, jó lenne, ha a szegények és a gazdasági válság miatt bizonytalanságba taszított emberek segítését sürgető pápára hallgatna". Landini hozzátette, "társadalmilag szolidáris Európára van szükség, máskülönben Németország sem fogja túlélni a válságot".


Százhúszezren követeltek munkát Rómában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un nagynénje egyszerűen eltűnt

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor feltehetően félreállította nagynénjét, a decemberben kivégzett Dzsang Szong Tek egykor befolyásos feleségét.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X