szerző:
MTI

Munkát teremtő foglalkoztatási és gazdaságpolitikát követeltek az új olasz kormánytól a Rómában szombaton tartott szakszervezeti tüntetés résztvevői. Az olasz főváros központján több mint százhúszezres tömeg vonult végig.

A legnagyobb ágazati érdekképviselet, a Fiom fémipari szakszervezet által meghirdetett tüntetéshez más szakszervezetek, a diákmozgalmak, munkanélküliek, nyugdíjasok is csatlakoztak. A parlamenti pártok közül az 5 Csillag Mozgalom (M5S) és a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) vett részt a meneten.

"Nem várhatunk tovább: munkát akarunk!" - szólt a tüntetők élén magasba tartott transzparens. Maurizio Landini, a Fiom főtitkára beszédében azt kérte az április 28-án beiktatott Letta-kormánytól, hogy programja első pontja a munkahelyteremtés legyen.

Landini Angela Merkel német kancellárnak a tüntetéssel egyidejű vatikáni látogatását is kommentálta: "jól teszi Merkel, hogy Ferenc pápához megy, jó lenne, ha a szegények és a gazdasági válság miatt bizonytalanságba taszított emberek segítését sürgető pápára hallgatna". Landini hozzátette, "társadalmilag szolidáris Európára van szükség, máskülönben Németország sem fogja túlélni a válságot".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!