Thaiföldön azonosították a magyar milliomos holttestét

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: gyilkosság; Thaiföld; thaiföldi gyilkosság; Csápai lászló;

DNS-vizsgálat támasztja alá, hogy a két évvel ezelőtt eltűnt Csápai László holttestét találták meg április 21-én aóegy Koh Samui szigetén lévő villa alá temetve - írja a thaiföldi Phuket News című híroldal. A férfivel a gyanú szerint ugyanaz a Németh Gábor végzett, aki elismerte, hogy nemrég egy másik magyar vállalkozót is megölt Thaiföldön.

Most már biztos, hogy Csápai László holtteste feküdt az alatt a thaiföldi villa alá temetve, amely a Moshe David nevet viselő, eredetileg Németh Gábor nevű magyar-izraeli állampolgárságú férfié. Németh jelenleg Thaiföldön ül előzetes letartóztatásban, miután a gyanú szerint tavaly novemberben meggyilkolt egy másik magyar üzletembert, Reisz Péter.

A tartományi rendőrség közlése szerint múlt héten kapták meg a vizsgálati eredményt, amely szerint a Csápai anyjától vett DNS-minta alapján a magyar férfié a holttest. Következő lépésként a lehető leghamarabb thaiföldi rendőrök utaznak Magyarországra, hogy egy tanút itt hallgassanak meg. Az illető tanú a szájt szerint Mata Isawan (vélhetően István), akit Chilko Ferenc, a Csápai családja által a milliomos felkutatásával megbízott magánnyomozó kérdezett ki korábban, és aki elismerte, hogy ő segített eltemetni a holttestet, valamint azt is elárulta, hogy hol kell keresni. 

Németh Gábor tavaly év végén vallomást tett a thai rendőrség előtt, és bevallotta, hogy egy társával, K. Lajos Györggyel közösen meggyilkolta Reisz Pétert, állítása szerint egy üzleti vita miatt. A meggyilkolt férfi holttestét ezután fekete műanyagzsákba rejtették, és az áldozat saját autójával vitték ki egy gumiültetvényre, ahol elrejtették. Később itt találták meg az összeszurkált holttestet.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X