Thaiföldön azonosították a magyar milliomos holttestét

2013. május 28., kedd, 16:59 • Utolsó frissítés: 2013. május 28., kedd, 17:04
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

DNS-vizsgálat támasztja alá, hogy a két évvel ezelőtt eltűnt Csápai László holttestét találták meg április 21-én aóegy Koh Samui szigetén lévő villa alá temetve - írja a thaiföldi Phuket News című híroldal. A férfivel a gyanú szerint ugyanaz a Németh Gábor végzett, aki elismerte, hogy nemrég egy másik magyar vállalkozót is megölt Thaiföldön.

Most már biztos, hogy Csápai László holtteste feküdt az alatt a thaiföldi villa alá temetve, amely a Moshe David nevet viselő, eredetileg Németh Gábor nevű magyar-izraeli állampolgárságú férfié. Németh jelenleg Thaiföldön ül előzetes letartóztatásban, miután a gyanú szerint tavaly novemberben meggyilkolt egy másik magyar üzletembert, Reisz Péter.

A tartományi rendőrség közlése szerint múlt héten kapták meg a vizsgálati eredményt, amely szerint a Csápai anyjától vett DNS-minta alapján a magyar férfié a holttest. Következő lépésként a lehető leghamarabb thaiföldi rendőrök utaznak Magyarországra, hogy egy tanút itt hallgassanak meg. Az illető tanú a szájt szerint Mata Isawan (vélhetően István), akit Chilko Ferenc, a Csápai családja által a milliomos felkutatásával megbízott magánnyomozó kérdezett ki korábban, és aki elismerte, hogy ő segített eltemetni a holttestet, valamint azt is elárulta, hogy hol kell keresni. 

Németh Gábor tavaly év végén vallomást tett a thai rendőrség előtt, és bevallotta, hogy egy társával, K. Lajos Györggyel közösen meggyilkolta Reisz Pétert, állítása szerint egy üzleti vita miatt. A meggyilkolt férfi holttestét ezután fekete műanyagzsákba rejtették, és az áldozat saját autójával vitték ki egy gumiültetvényre, ahol elrejtették. Később itt találták meg az összeszurkált holttestet.


Thaiföldön azonosították a magyar milliomos holttestét
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X