szerző:
MTI

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemről közölt ismertetőt a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap csütörtökön.

Az Andrássy Egyetem alapító gondolata ez volt: visszahozni egy darabot az elveszett közép-európai világból, amelyben egykor a német volt az a közös nyelv, amelyen Magyarország "integrációjának" útját egyengették - írta cikkében Veronika Szalay. A német, osztrák, svájci és magyar együttműködéssel létrejött magánegyetem egyedülálló a német nyelvterületen kívül - áll a cikkben. 

Az intézmény a kezdeti nehézségeken túljutva ma a magyar felsőoktatási kínálat érdekes színfoltja az egyetem. Mottója - Fit für Europe (Felkészítjük Európára) - elsősorban kelet-közép-európai országokból vonzott hallgatókat, de a térség iránt érdeklődő fiatal nyugat-európaiak is látogatják. Az európai gondolat melletti elkötelezettségével különösen kelet-közép-európai fiatalok számára akar olyan szellemi alapállást közvetíteni, amely a gyakorlatban a munkahelyhez jutást is megkönnyíti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!