Simon Peresz izraeli elnök vasárnap felszólította a nemzetközi közvéleményt, hogy "szabaduljanak meg" a szíriai vegyi fegyverekről.

"A vegyi fegyverek nem maradhatnak ott, legyenek akár Bassár el-Aszad szír elnök kezében, vagy bárki máséban" - szögezte le az izraeli politikus, mikor Jeruzsálemben fogadta Laurent Fabius francia külügyminisztert. "Ez nagyon bonyolult, nagyon költséges, de még bonyolultabb és még veszélyesebb lenne a dolgokat úgy hagyni, ahogy most mennek" - tette hozzá a szerdai állítólagos szíriai vegyifegyver-támadásra utalva. A szíriai ellenzék szerint a kormányerők mérges gázt vetettek be Damaszkusz közelében, ami több száz halottat követelt. A damaszkuszi kormány mindezt cáfolja, ám egy pénteki hír szerint amerikai és szövetséges hírszerző szervek előzetes értékelésükben a felkelőknek adtak igazat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!