szerző:
MTI

Hét vádlottat letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy moszkvai kerületi bíróság hétfőn a 2012-es, Bolotnaja téri tüntetés ügyében, egy nyolcadik vádlottra felfüggesztett büntetést szabtak ki.

A Vlagyimir Putyin harmadszori elnökké választása ellen szervezett, a karhatalom és a tüntetők összecsapásával végződött tüntetés résztvevőit tömeges rendzavarásban és rendőrökkel szembeni erőszakban találta bűnösnek a Zamoszkvoreckij kerületi bíróság.

Egy fiatal nő felfüggesztett börtönbüntetést kapott, hét férfit négy évig terjedő, javító-nevelő táborban letöltendő büntetésre ítélt a bíróság. 

A 2012. május 6-án több tízezer ember részvételével tartott nagyszabású ellenzéki megmozduláson a karhatalom megakadályozta, hogy a résztevők többsége bejusson a Kreml közeli Bolotnaja térre, ahol a nagygyűlést tartották volna.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!