szerző:
MTI

A 83 éves színész, James Bond és Baskerville-i Vilmos megformálója a skót függetlenségi törekvések szószólójává vált.

Skócia Nagy-Britanniától való elszakadásának megszavazására hívta fel skót honfitársait Sean Connery.

A 83 éves színész, aki régóta a legkövetkezetesebb szószólója Skócia függetlenségi törekvéseinek, a The Sun on Sunday című brit bulvárlapnak adott interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy a szeptemberi népszavazás "lehetősége az elszakadásra túlságosan jó ahhoz, hogy elszalasszák".

©

Connery, aki már régóta nem él szülőhazájában, arról beszélt, hogy azoknak kell dönteniük Skócia jövőjéről, akik ott élnek és dolgoznak. Úgy vélte, hogy a függetlenség megszavazása újra középpontba állítaná a skót kultúrát, örökséget, a kreatív sokoldalúságot és újabb munkahelyek megteremtéséhez vezetne. 

Sean Connery részletesebben kedden fejti majd ki véleményét a kérdésről egy előadáson Londonban.

onnery álláspontját nem osztja David Bowie angol rocksztár, aki a minap arra szólította fel a skót választópolgárokat, hogy ne szavazzanak a függetlenségre, maradjanak az Egyesült Királyság része.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!