szerző:
MTI / hvg.hu

Balesetben meghalt Corey Griffin, a jeges vizes kihívás egyik kitalálója, aki a múlt hét végéig százezer dollárt gyűjtött össze az ALS nevű idegrendszeri betegség elleni küzdelemhez.

Világszerte ismert személyek öntik le magukat napok óta jéghideg vízzel, hogy felhívják a figyelmet az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre, és adományokat gyűjtsenek a degeneratív idegrendszeri elváltozás elleni harchoz. Ilyen betegséggel küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.

A 27 éves Corey Griffin barátjával, az ASL-ben szenvedő Pete Fratesszel indította el az egyre szélesebb körben terjedő jótékonysági kezdeményezést.

A Boston Globe című amerikai napilap szerint Griffin szombaton a Massachusetts állambeli Nantucket szigetén volt újabb adományokat gyűjteni. A sziget Juice Guys nevű épületéről éjszaka fejest ugrott az Atlanti-óceán vizébe. Először még felbukott a felszínre, de aztán elmerült.

Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a fiatal férfi halála baleset volt, vízbe fulladt.

A közkedvelt üdülőszigeten hagyománya van annak, hogy fejest ugorjanak a vízbe a 2,5 szintes épület tetejéről, de senki nem emlékszik arra, hogy bárki is megsérült volna egy ilyen mutatványnál.

Pedig már Bush is csatlakozott

George W. Bush volt amerikai elnököt többek között lánya, Jenna Bush Hager hívta ki.

A politikus egy szerdán nyilvánosságra került videón azt mondta: nem elnökhöz méltó, hogy nyakon öntsék jeges vízzel, ezért egyszerűen csak kiállít egy csekket. A volt first lady, Laura Bush azonban mégis férje fejére zúdította a vizet, és azt mondta: a csekk neki jár, hogy rendbe hozassa belőle a frizuráját.

Bush ezután egy másik elnökhöz, Bill Clintonhoz intézett kihívást. "Tegnap volt Bill születésnapja és az ajándékom Bill számára egy vödör hideg víz" – mondta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!