szerző:
MTI

Az olasz miniszterelnök elfogadta és pénteken teljesítette a jeges vizes kihívást. A nyári szabadságát töltő Matteo Renzi Forte dei Marmiban öntött magát nyakon jeges vízzel, és három embert jelölt meg, akiknek ugyanezt kell tenniük, vagy pedig adományozni az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegség elleni harchoz.

Az olasz miniszterelnök Roberto Baggio egykori kiváló labdarúgót, egy ASL-betegeket kezelő orvos barátját és az olasz lapok, folyóiratok és tévészerkesztőségek vezetőit hívta ki.

A megméretést eddig olyan hírességek teljesítették, mint Mark Zuckerberg, a Facebook, Bill Gates, a Microsoft alapítója, valamint Shakira, Britney Spears, Katy Perry, Eva Longoria, Gisele Bündchen, Justin Bieber, Selena Gomez, Will Smith, Jon Bon Jovi, Jennifer Lopez vagy épp Ricky Martin.

A sportolók közül vállalkozott rá mások mellett a labdarugó Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Juan Mata, Mario Balotelli, Luis Suarez, José Mourinho edző, valamint a kosárlabdázó Lebron James és Michael Jordan.

Akit ismerősei kijelölnek a kihívásra, annak 24 órán belül jéghideg vízzel kell leöntenie magát vagy jeges vízben kell megmártóznia, és mindezt videóra venni. Ellenkező esetben egy legalább 100 dolláros csekket kell kiállítaniuk a betegség gyógyításának támogatására.

Az akcióban eddig több tízmillió dollárt sikerült összegyűjteni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!