szerző:
MTI

Több patkányt találtak egy indiai kórház területén, mint ahány pácienst képes befogadni az épület: a 950 férőhellyel bíró Maharadzsa Jesvantrao kórházban az elmúlt napokban 4500 rágcsálót irtottak ki.

Szandzsaj G. Karmakar, az egyik kártevőirtó cég vezetője csütörtökön arról számolt be, hogy erőfeszítéseik ellenére továbbra is több ezer rágcsáló él háborítatlanul a közép-indiai Madhja Prades államban, Indaur városában lévő egészségügyi intézményben.

Körülbelül ezernyi patkánylyuk szeli keresztül-kasul az egész területet, és mindegyikben négy-nyolc megtermett rágcsáló bújik meg – mondta Karmakar, hozzátéve, hogy magukban az épületekben még nem is kezdték meg az irtást.

A patkánymentesítést nehezíti, hogy a rágcsálók elővigyázatosak: ha egy patkánycsalád valamelyik tagja elpusztul, miután megkóstolta a kirakott csalétket, az ahhoz hasonló ételnek a többiek a közelébe sem mennek. Így a kártevőirtóknak folyamatosan váltogatniuk kell a csaliként használt mogyorót, pirított csicseriborsót és sült krumplit.

Húsz évvel ezelőtt a Laxmi a Madhja Prades legnagyobb kórházának számító Maharadzsa Jesvantraóban már megküzdött a rágcsálókkal, akkor 12 ezer patkányt égettek el a közeli krematóriumban.